onsdag 10 augusti 2011

Idag grät jag...

... för andra ggn sedan vi började försöka. Gråter

Känner bara sån hopplöshet idag, även om jag logiskt sett vet att vi inte försökt särskilt länge eg (8 månader totalt sett) och även om jag vet att det finns flera behandlingar att utnyttja (t ex IVF)... innan det är kört. Hade jag bara vetat säkert att den en dag skulle gå, så hade det varit frid och fröjd, det är ovissheten som är absolut värst!

Den här dumma tunna slemhinnan har legat och gnagt..., så har gogglat på det en massa senaste tiden, och har hittat att en tillräckligt tjock slemhinna är nödvändigt för att bli gravid, tyvärr, och att om man har en tunn, så är det inte det lättaste att komma tillrätta med :( Enl en expert jag frågat finns det inget att göra :( Men har ändå hittat några teorier på nätet...


Som jag förstått det beror en tunn slemhinna på antingen 1/ lågt östrogen eller 2/ lågt blodflöde i regionen (så att östrogen inte kommer "åt") eller 3/ en skadad slemhinna t ex p g a abort eller liknande eller 4/ en kombination av dessa.
När det gäller nr 1, så har jag hittat att kanske extra tillskott av östrogen kan hjälpa? Antingen som tablettform eller som vagitorier (t ex receptfria Ovesterin) med mer lokal verkan. Dock visade ett blodprov på normalt östrogen...
När det gäller nr 2, om blodflödet är otillräckligt, så har jag hittat att Viagra kanske kan hjälpa till att få igång blodflödet i de regionerna (analogt med hos en man), eller kanske akupunktur?

Nr 3 känns osannolikt för min del, har inte haft ngt ingrepp där.

Ngn som har erfarenhet av detta?
Ska iaf fråga min läkare om dessa teorier när han är tillbaka från semestern... Tusan den där jäkla semestern han har!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar